Typologies.gr

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή για τα λογότυπα της ΕΡΤ

Τα χρήματα που πλήρωσε η ΕΡΤ για τα νέα σήματά της, είναι λιγότερα απο όσα πλήρωσαν τα ιδιωτικά κανάλια για την αλλαγή των δικών τους σημάτων. Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, Γ. Καρατζαφέρη, «σχετικά με την ανάθεση των λογότυπων της κρατικής τηλεόρασης στην αγγλική εταιρεία "Red Bee Media"»

«Όλα τα ιδιωτικά κανάλια, που έκαναν ακριβώς την αντίστοιχη δουλειά πλήρωσαν από μισό έως ένα εκατομμύριο ευρώ το ένα. Εάν υπολογίσουμε ότι η ΕΡΤ έχει τρία κανάλια, θα έπρεπε να πληρώσει ή 1,5 εκατ.€ ή 3 εκατ.€ ευρώ για την ίδια δουλειά», επεσήμανε ο κ. Ρουσόπουλος αναγνωρίζοντας ότι «τα 1,2 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η ΕΡΤ, φυσικά και είναι ένα μεγάλο ποσό», αλλά όπως σημείωσε, «είναι πολύ κατώτερο όσων πλήρωσαν τα ιδιωτικά κανάλια για την ίδια ακριβώς δουλειά».

Τα σήματα θα μπορούσαν να γίνουν δωρεάν και να γλιτώσει ο πολίτης 410 εκατ. δραχμές, αντέτεινε από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης. «Πώς θα τα κάνουμε; Αύριο το πρωί θα πει η ΕΡΤ, θέλω αυτά τα έξι σήματα, και θα βάζω το λογότυπο του παραγωγού από κάτω, όπως λέμε έπιπλα στην τάδε εκπομπή [..] θα μπορούσα να σας βρω 40 ελληνικές εταιρείες που θα δεχόντουσαν να τα κάνουν δωρεάν».

Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας να διερωτηθεί τί συμβαίνει με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλο, που, όπως είπε, «είναι υπόδικος στη Δικαιοσύνη για όμοιας υφής πράγματα», ενώ «οι ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης έχουν εντοπίσει παρατυπίες ηθικής τάξης».

«Υπάρχει κίνδυνος να πάτε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, όπως η Ολυμπιακή από την Aegean, επειδή (η ΕΡΤ) χρηματοδοτείται από το κράτος. Υπάρχει ανταγωνισμός, ελεύθερα κανάλια που υπόκεινται στη δουλεία ενός ανταγωνισμού χρηματοδοτούμενου από το κράτος», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Ανταπαντώντας, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι η έκθεση των ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης έχει ολοκληρωθεί εδώ και ενάμισι χρόνο, και δεν έχει βρεθεί κάτι που να αποτυπώνεται ως ενοχικό στοιχείο για τη διοίκηση της ΕΡΤ. Όσο για την εισαγγελική έρευνα, δήλωσε ότι είναι εν εξελίξει και ότι η σχετική πάγια θέση της ΝΔ είναι γνωστή.

«Βολεύει τα ιδιωτικά κανάλια αυτό που είπατε. Ας προσφύγουν αν θέλουν τα ιδιωτικά κανάλια. Το έχω πει και δημόσια. Η ΕΡΤ θα είναι και ποιοτική και ανταγωνιστική: Η ΕΡΤ, το 2003 είχε εμπορικά έσοδα 21,8 εκατ. ευρώ, και το 2007 έχει 79,4 εκατ. ευρώ. Εκτινάχθηκαν τα έσοδά της κατά 360%, και έτσι μπορούσε να δώσει το 1,2 εκατ. πολύ λιγότερα από όσο έδωσαν τα ιδιωτικά κανάλια για να ενισχύει το σημαντικό εμπορικό της σήμα, το σημαντικό της προφίλ», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Ρουσόπουλος, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι στην ΕΡΤ το ποσοστό παρουσιάς του ΛΑ.Ο.Σ. ανήλθε στο 4%-8% και προσωπικά του προέδρου του στο 12%-17%.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Καρατζαφέρης αποκάλεσε τον κ. Ρουσόπουλο ως τον καλύτερο μεταπολεμικό υπουργό προπαγάνδας. «Συγχαρητήρια κ. υπουργέ, ξεπεράσατε τον Γκέμπελς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρτζαφέρης, και μετά από παρέμβαση του α' αντιπροέδρου της Βουλής, Γ. Σούρλα, ότι αυτή η φράση δεν τον τιμά, είπε: «Ανακαλώ, (ο υπουργός) δεν είναι καλύτερος του Γκαίμπελς».

«Δεν πλήττεται η δική μου δημοκρατική ταυτότητα. Ήμουν 20 χρόνια δημοσιογράφος και οκτώ στην πολιτική. Είναι γνωστός ο δημόσιος βίος μου. Πλήττεται η δημοκρατική ταυτότητα του κοινοβουλίου μας, κ. πρόεδρε του ΛΑΟΣ με αυτό που είπατε. Λυπούμαι ειλικρινά», σχολιάσε με τη σειρά του ο κ. Ρουσόπουλος.


"ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ" http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/26/1530947.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

pestaola.gr

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ

Pathfinder.gr Tv - Οι ταινίες της ημέρας

MediaBlog.gr

v4.e-go.gr - TIME OUT - ΕΞΟΔΟΣ - ΚΟΣΜΙΚΑ

Συνεργάτες